2015. június 13., szombat

Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval és párolt rizzsel

A zsenge zöldborsóból nem csak levest és főzeléket lehet készíteni, köretnek is kiváló húsok mellé. 


Hozzávalók:

4 személyre

8 szelet karaj
3 ek. zsír
5 cikk foghagyma

bors

1 kg zsenge borsó
1 ek. vaj
só 

25 dkg rizs


A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom, végük zsírjára sütöm. A borsót sós vízben kicsit főzöm, lecsepegtetem és a vajon átforgatom. A rizst szokás szerint megpárolom. Tálaláskor a borsót tányérra szedem ráhelyezem a hússzeleteket és egy csészében formázva a rizst. Mutatós, finom ebéd. 

A képre kattintva nagyobban is látható!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése