2015. június 3., szerda

Lecsós szűzérmék párolt rizzsel

Amikor rövidkarajt veszünk, csak olyat fogadjunk el annak, amin rajta van a szűzpecsenye, mert csak az minősül rövidkarajnak. Ebből valamivel kipótolva egy külön ebédet főzhetünk, pl. lecsós szűzérméket, párolt rizzsel. 40 dkg szűzpecsenye
bors

zsír  a sütéshez

1 kg paradicsom
1/2 kg paprika (vegyesen, erős is)
1/2 kg hagyma
20 dkg füstölt húsos szalonna
3 ek. zsír

cukor
piros paprika


25 dkg rizs
1 ek. olaj


A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika, kicsit megsózom a paprikákat is, hogy puhuljanak. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik. A szűzpecsenyét érmekre vágom, ököllel kicsit szétnyomkodom, sózom, borsozom, majd forró zsírban hirtelen kisütöm.

A rizst megpárolom, kevés olajon átfuttatom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, 1 cm legyen felette  a víz, sózom. Addig főzöm, amíg beszívja a vizet(ez kb. 5 perc), ezután lefedem és két konyharuhával szorosan letakarom, így hagyom állni fél órát. Töltelékes, pergős rizst kapok. Tálaskor a rizs  mellé teszem a szűzérméket, a lecsót pedig  a rizsre és  a húsra halmozom. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése