2015. június 6., szombat

Rántott csirkemell szárny és cukkini

Klasszikus vasárnapi ebéd a rántott csirke, nyáron mindig rántok valamilyen zöldséget, karfiolt, cukkinit, patisszont, tököt, padlizsánt is hozzá.


Hozzávalók: 

4 személyre

1 csirkemell
8 csirkeszárny
2 cukkini

3 tojás
liszt
prézli
zsír vagy olaj a kisütéshez

A csirkemellet kicsontozom, felszeletelem (a csont és a bőr megy levesbe), besózom. A szárnyak végeit levágom, sózom, a cukkinit pucolás nélkül szeletelem fel, azt is besózom, hagyom állni. Szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatok mindent. Először a szelet húsokat sütöm ki, majd a cukkiniket és végül a szárnyakat, lefedve, időnként forgatva, hogy párolódjon. Végül a szárnyakat is ropogósra sütöm. Tetszőleges köretet készíthetünk hozzá. 

A képre kattintva nagyobban is látható! :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése