2015. július 26., vasárnap

Aranybarna csirkecomb csípős tejfölös kukoricával

Vegeta ételízesítőt csak levesek ízesítéséhez használok, de a nemrég megjelent Naturella változatok nagyon finomak. Ilyen az aranybarna csirkefűszer is. A mai ebéd ezzel készült. 



Hozzávalók:

2 személyre

4 felső-csirkecomb

Vegeta Naturella aranybarna csirkefűszer
kevés liszt
zsír, vagy olaj a sütéshez

30 dkg morzsolt kukorica

1 kk. csípős pirospaprika
1 erős paprika
2 dl tejföl 


A csirkecombokat enyhén besózom és alaposan megszórom a fűszerkeverékkel, a bőre alatt is, és a bőrét is jól bedörzsölöm. Lisztbe forgatom, forró zsiradékba teszem, majd miután kap egy kis színt  megfordítom, lefedem, többször forgatva így párolom kb. 15 percig, végül ropogósra sütöm. A kukoricát sós vízben megfőzöm, lecsepegtetem és egy tálba teszem. Az erős paprikát apróra vágom, összekeverem és ráteszem a tejfölt, a pirospaprikát is belekeverem, még egy kicsit megsózom.  Ezt a finom csípős, tejfölös  kukoricát tálalom köretnek a ropogós, aranybarna csirkecomb mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése