2015. július 15., szerda

Csirkepörkölt tarhonyával

Fiam nem eszi meg a tarhonyát, egyenesen utálja, ezért a Soós ajándékcsomagban kapott tarhonyát ezidáig nem tudtam megkóstolni. Most érkezett el az ideje, neki készítettem nokedlit a csirkepörkölthöz, magamnak pedig tarhonyát csináltam hozzá. Nagyon finom volt! :-)







Hozzávalók:


4 felső csirkecomb
1 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 ek. sertésszír
1  ek. pirospaprika

bors ízlés  szerint 

10 dkg  tarhonya
1 kk. kanál zsír

víz

A zsírt  jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. Amikor egyenletesen  világosbarna a hagyma, tartalékra veszem a lángot, rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és  rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a csirkecombokat, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, majd átpirítom, vagyis "megpörkölöm".   Ezután öntök alá kevés vizet és ekkor teszem hozzá a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát. Sózom, borsozom, mindig kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára párolom a húst.

A tarhonyát kevés zsíron világosbarnára pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom Addig főzöm, amíg  a vizet magába szívja, ekkor lefedem és hagyom állni fél órán át, hogy a jól megduzzadjon.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése