2015. július 16., csütörtök

Darapuding karamellás öntettel

Gyakran szoktam darapudingot készíteni, mert gyors édesség, igen hamar kész van. Legtöbbször valamilyen dzsemmel esszük, és vaníliasodót csinálok hozzá, de karamellás öntettel is finom. :-) 



 Hozzávalók:
 
1 l tej
20 dkg búzadara
10 dkg cukor
5 dkg mazsola
3 dkg vaj, vagy margarin
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
2  tojás


öntet:

10 dkg cukor
1dl tejszín
1 dl tej
3 dkg vaj



A tejben jó sűrűre megfőzöm  a búzadarát a cukorral, a mazsolával,  a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tűzről levéve még melegen hozzákeverem a vajat, vagy margarint, a tojások sárgáját, majd óvatosan a keményre felvert habot. Vízzel kiöblített tálba öntöm, hideg vízbe állítom, amíg lehűl. Ekkor tányérra borítom és leöntöm a karamellás öntettel. Az öntethez karamellízálom a cukrot, amikor világosbarna hozzáöntöm a tejszínt és a tejet, majd beleteszem a vajat. Addig főzöm együtt, amíg mártás sűrűségű lesz. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése