2015. július 3., péntek

Fasírt petrezselymes krumplival

A fasírtot szeretjük sült krumplival, krumplipürével is, de amikor van friss petrezselyemzöld, nagyon finom petrezselymes krumplival is.







Hozzávalók: 

1 kg sertéscomb
 8  cikk fokhagyma
1  fej vöröshagyma


 
4 zsömle
2 tojás

bors
pirospaprika 
zsír a sütéshez


1, 5 kg krumpli
1 nagy csokor petrezselyemzöld

 Ledarálom  a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt, majd hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket(lehet kenyeret is), az egész tojásokt, sót, borsot, pirospaprikát, ízéles szerint, az egészet jól összedolgozom. A húsmasszából gömböket formálok, ellapítom, forró zsírban kisütöm. A krumplit kockára vágva sós vízben  megfőzöm, rászórom a petrezselyemzöldet, teszek rá  pár kanállal a fasírt zsírjából és összekeverem. Savanyúság, befőtt, kompót, saláta illik hozzá. 

A képre kattintva nagyobban is látható!  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése