2015. július 18., szombat

Lecsó gazdagon

Nyáron, amikor már szezonja van, rengetegszer csinálok lecsót,  különféle húsfélékkel kiegészítve, mert fiam úgy szereti, ha van benne valamilyen hús és párolt rizs a körete. :-) Tegnap csirkemellel  dúsítottam az elmaradhatatlan füstölt kolbász mellett. Véleményem szerint nincs igazi magyaros lecsó füstölt szalonna és jóféle füstölt kolbász nélkül. :-) 











Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
25 dkg füstölt kolbász
15 dkg füstölt szalonna
1 ek. zsír
3/4 kg kg paradicsom
1/2 kg hagyma
1/2 kg paprika

2 erős paprika

bors
1 csapott ek. pirospaprika

kevés cukor


A csirkemellet sózom, borsozom, hagyom kicsit állni. Egy lábosban felforrósítom a zsírt, átpirítom rajta a csirkemellet, majd kiszedem. A szalonnát szeletekre vágom, bevagdosom és kisütöm a visszamaradt zsírban, szűrőlapáttal azt is kiveszem. A zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom, hozzáteszem a karikára vágott kolbász, együtt is sütöm kis ideig. Ezután következik a kockára vágott paprika, karikára vágott  erős paprika, kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor,  visszateszem bele a csirkemell csíkokat is, együtt sűrűre főzöm. Párolt rizst készítek mellé köretnek, de csak simán puha kenyérrel is finom. 



A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése