2015. július 3., péntek

Lecsós csirkemáj kockára vágott sült krumplival

Nyáron amikor szezonja van, sok mindent készítek lecsósan, ilyen a csirkemáj is, nagyon szeretjük így. :-) Külön elkészítem a lecsót és külön a májat, majd összekeverem.








 



Hozzávalók:

Lecsóhoz:
 
1/2  kg paradicsom
3 paprika (vegyesen, erős is) 
3  fej hagyma
15 dkg füstölt húsos szalonna
2 ek. zsír

cukor
piros paprika

Májhoz:
 
1/2  kg csirkemáj
2 közepes fej hagyma
5 dkg zsír
2 kk. bors
2 kk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 csöves erős paprika


1 kg krumpli
olaj a sütéshez


 Elkészítem a lecsót és  a májat, majd a kettőt óvatosan összekeverem. A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a kockára vágott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika, kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Visszateszem a szalonnapörcöket. Amikor félig puha a paprika hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik.

A csirkemájat alaposan megtisztogatom, megmosom, feldarabolom, addig áztatom, amíg tiszta lesz a víz alatta. Egy szűrőben lecsepegtetem. A  szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom, 1 erős paprikát is teszek bele. Amikor világosbarna  a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön,  majd zsírjára sütöm. A hagymás zsírt felforrósítom, ráteszem  a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült beleteszem  a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, öntök alá  egy pici vizet, forralok rajta egyet, ekkor sózom csak meg.

Összekeverem a lecsót a májjal, a krumplit kockára vágom, olajban kisütöm, ezzel tálalom  a lecsós májat.



A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése