2015. július 15., szerda

Párizsi csirkemell és hagymás rántott tök párolt rizzsel

A születésnapomon készült párizsi csirkemell is, ami az egyik nagy kedvencem és rántott tök, amit hagymakarikákkal együtt sózok be, attól lesz isteni finom. :-) Most fiam is besegített, Ő készítette a csirkemellet és a tököt. :-) 


Hozzávalók:

1 kg csirkemell szeletelve(nem kell klopfolni)
1 közepes tök

liszt 
tojás
pzézli
1 nagy fej hagyma
zsír vagy olaj a sütéshez

25 dkg rizs 

A csirkemellet szeletelem, besózom. A tököt megpucolom, a magját eltávolítom, a húsát szeletere vágom. A hagymát karikára szeletelem és  a tökkel rétezve lerakom egy tálcára, besózom, hagyom állni egy órán át.  Így a tök átveszi a hagyma ízét, isteni finom lesz tőle. A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül ismét lisztbe mártom, forró zsiradékban világosra sütöm. Azért szoktam még a tojás után ismét lisztbe forgatni a hússzeletet, mert így nem szív magába annyi zsiradékot  a tojás és egy finomabb pörzsréteg is képződik rajta. A tököt hagyományosan, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, aranybarnára sütöm. Már sütéskor érződik a finom hagymaillat, ami átjárta. A rizst megpárolom és azzal tálalom. Valamilyen saláta, savanyúság feltétlenül kell mellé, de gyümölcskompót vagy befőtt is nagyon illik hozzá. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése