2015. július 15., szerda

Pulyka húsleves

Születésnapom volt vasárnap, erre készült ünnepi menü része volt a pulyka húsleves. Nagyon finom leves fő pulykahúsból, klasszikus cérnametélt volt a levesbetét. :-)








Hozzávalók:

1 kg pulykaaprólék(szárny, csontos comb hús, szív, nyak)
vegyes leveszöldség
1  hagyma
1 krumpli
2-3 gerezd fokhagyma

szemes bors
ételízesítő
gyömbér
szerecsendió
zeller zöldje
petrezselyemzöld

15 dkg cérnametélt

A pulykahúst alaposan megmosom és hideg vízben, a legnagyobb lángra felteszem főni. Amikor felforr és feljön a hab a tetejére, szűrővel leszedegetem, majd belerakom a nagyobb darabokban hagyott,  megtisztított zöldségeket, a lángot takarékra veszem, lassan, gyöngyözve forralom. Fél óráig nem fűszerezem be, hanem addig folyamatosan szedegetem le a még felgyülemlő habot a tetejéről, a fazék belső oldaláról papírtörlővel letörölgetem, ami odaragad. Amikor már teljesen tiszta a leves, belerakom a fűszereket és lassan főzöm addig, amíg  a hús meg nem puhul. Amikor kész leszűröm és  hagyom a levet "leszállni", a tányérban a levestésztára szedem, a  főtt húst és a zöldségeket külön tálalom. 

 A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése