2015. július 24., péntek

Rakott penne

Népszerűek  nálunk a tésztaéltelek, hússal, sajttal lerakva is  igen finom. Ez a darált húsos változat gyors és nagyon jó.:-)


Hozzávalók:

1/2 kg darált hús
1 nagy fej hagyma
1 doboz paradicsompüré
oreganó
kakukkfű
bazsalikom

bors
4 ek. olaj
kevés cukor

30 dkg reszelt sajt
40 dkg penne 


Az olajat felforrósítom, világosra pirítom rajta  a kockára vágott hagymát. Ráteszem a darált húst, jól átforgatom, öntök hozzá kevés vizet. Sózom, borsozom, beleteszem a többi fűszert is és mindig kevés vizet aláöntve puhára párolom a húst. A darált hús hamar kész van. Amikor már majdnem kész hozzáteszem a paradicsompürét, kevés cukrot és együtt jól összeforralom. Közben kifőzöm a pennét, nem kell túl puhára, egy nagy tálban összekeverem a paradicsomos, fűszeres húsos raguval. Egy tepsibe, vagy jénai tálba rakok egy sor húsos tésztát, megszórom reszelt sajttal, majd ismét tészta és sajt, amíg el nem fogy a hozzávaló. Tetejére sajt kerüljön. Meleg sütőbe teszem,  jól összesütöm. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése