2015. július 17., péntek

Rántott csirkecomb és tökkarika

Fiam azt mondta tegnap este, hogy rántott húst enne. :-) Ez azért fura, mert szinte minden hétvégén van nálunk valamelyen formában, igaz múlt vasárnap párizsi bundában volt a csirkemell, amit nem annyira szeret. Ezért ma ezzel vártam ebédre. :-) Ecetes uborkasaláta volt hozzá. :-) Nagyon ízlett neki, meg persze nekem is. :-)



Hozzávalók:

2 személyre

6 csirke alsócomb
1/2  zsenge tök

liszt
tojás
prézli

zsír vagy olaj a sütéshez

A combok bőrét lehúzom, a húsát pár helyen éles késsel bevagdosom és besózom.  A tököt megpucolom, 2 cm-es karikákra vágom, majd a közepéből kivágom a magokat, besózom. A húsdarabokat és tökkarikákat is lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom. A csirkecombokat forró zsiradékba teszem, amikor az egyik oldala kap egy kis színt, megfordítom és lefedem.Többször megforgatva, így párom kb. 15 percig, majd a végén ropogósra sütöm.  A tökkarikákat forró zsírban kisütöm, hamar megsülnek. Petrezselymes krumpli nagyon finom hozzá és az uborkasaláta sem maradhat el mellőle. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése