2015. július 6., hétfő

Rántott karaj és karfiol

Sokszor csinálok különféle rántott húsokat varárnap, legtöbbször csirkét, combot, mellet, szárnyat, de  a rántott karajt is nagyon  szeretjük. Hétvégén finom karajt rántottam és karfiolt, a köret krumplipüré volt hozzá. 


Hozzávalók:

1 kg karaj
1 fej karfiol

liszt
tojás
prézli

zsír vagy olaj a sütéshez 

Én a karajt zsírban, a karfiolt olajban sütöttem. 

A hússzeleteket kicsit klopfolom, besózom. A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben félpuhára főzöm. A húst lisztbe forgatom, majd felvert tojásba mártom, amit jól lecsepegtetek róla, ez karajnál nagyon fontos, aztán prézlibe hempergetem és  tenyereimmel kicsit összenyomom, hogy ráragadjanak a prézli szemcsék.  A karajszeletet sose szabad bő zsiradékban sütni, mert összekapódnak a rostjai és kemény lesz. Kevés zsírban, hirtelen  kell sütni, a zsír legyen nagyon  forró, így lesz puha, omlós a rántott húsunk. A karfiolt  nem mártom külön  lisztbe, tojásba és prézlibe, hanem a tojást összekeverem liszttel, öntök hozzá kevés tejet, sózom. Ebbe a masszába mártom a karfiolrózsákat, majd prézlibe forgatom és bő olajban sütöm ki.  Krumplipüré, vagy bármilyen más köret illik hozzá, meg persze valamilyen  saláta. 

A képre kattintva nagyobban is látható!  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése