2015. július 2., csütörtök

Rántott karfiol és csirkecomb

A karfiol a fiam egyik nagy kedvence, nagyon szereti levesnek, hússal rakva is, de rántva legjobban. :-) Persze úgy tökéletes az ebéd, ha van egy kis rántott csirke is mellette.


Hozzávalók:

1 fej karfiol
4 csirkecomb
liszt
tojás
prézli

zsír vagy olaj a sütéshez


A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben kicsit főzöm, nem kell túl puhára, jól lecsepegtetem. A csirkecombok bőrét lehúzom, kettévágom és besózom. A húst  a szokásos módon lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom.  A karfiolnál a tojást összekeverem a liszttel és egy pici tejjel, hogy egy sűrű, bevonó  massza legyen, megsózom. Ebbe forgatom a karfiolrózsákat, majd prézlibe. Bő zsiradékban szép pirosra sütöm a karfiolt, a csirkecombokat pedig fedő alatt, többször megfordítva előbb kicsit párolom, majd ropogósra sütöm. Petrezselymes krumpli nagyon illik hozzá és persze valamilyen savanyúság, vagy saláta. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése