2015. július 20., hétfő

Túrós-tejfölös sztrapacska húsos szalonnával



Egyik kedvenc ételem a sztrapacska. Régen anyuék csinálták tehéntúróval és juhtúróval is, én a juhtúrósat jobban szeretem, de tehéntúróval sem rossz. Jól kisütött füstölt szalonna mindenképpen kell rá. :-) 




Hozzávalók:

1 kg krumpli
20-25 dkg liszt
1 tojás


25 dkg juhtúró vagy tehéntúró
2-3 dl tejföl
20 dkg húsos szalonna

A krumplit lereszelem, sózom,  ráütöm a tojást, hozzáadom a lisztet, a krumpli fajtájától függ, hogy mennyi kell, ha nagyon sok lé keletkezik reszeléskor, érdemes leönteni róla, inkább  krumplis legyen a tészta, mint lisztes.  Forró vízbe szaggatom, ha feljön a víz tetejére, lehet kiszedni. A húsos szalonnát kockára vágva pörcösre sütöm  a zsírját ráöntöm a kifőtt sztrapacskára, és a túró felét is ráteszem, együtt jól átmelegítem, összekeverem.  Tálaláskor rámorzsolom a túró másik felét, megszórom  a szalonna pörcökkel, és mindenki ízlése szerint tesz rá tejfölt.


A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése