2015. augusztus 27., csütörtök

Almás rácsos sütemény

Mint már írtam korábban, a rácsos linzer nagyon gyorsan elkésztető, egyszerű, de nagyszerű  sütemény, most egy almás változatot mutatok be, ami isteni finom, fahéjjal, mazsolával. 


Hozzávalók:

40 dkg liszt
1cs. sütőpor
15 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
1 dl  tejföl
1 cs.vaníliás cukor



1,5 kg alma
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
2 mk. fahéj

keksz vagy zsemlemorzsa

A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a tojást, a tejfölt  és összegyúrom. Fél órára hűtőbe teszem. Elkészítem az almatölteléket. Az almákat hámozom, lereszelem, a cukorral, mazsolával és a fahéjjal puhára párolom, majd kihűtöm.  Egy 30X35-ös tepsit kizsírozok, megszóróm liszttel. A tésztát elosztom 3/4-ed, 1/4-ed arányban, a nagyobb részt kinyújtom és a tepsibe terítem, megszórom morzsával és ráhalmozom az almatölteléket. A maradék tésztából lisztezett deszkán rudakat sodrok, és  keresztben egymásra, az almára rakom. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütöm, amíg a rácsok is világos barnák nem lesznek. Tálaláskor porcukorral hintem meg. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése