2015. augusztus 3., hétfő

Bolognai penne

Van már bolognai mártásom makarónival, spagettivel, most felteszem a blogra a pennés változatot is. A húsos, zöldséges mártás mindig ugyanúgy készül, de nagyon  finom pennével is.







1/2 kg  sertéshús, vagy fele sertés, fele marha

1  sárgarépa
1  petrezselyemgyökér
1 kis zellergumó  
4 ek. olaj  
1 üveg sűrített paradicsom  
1  nagy fej hagyma  
4 cikk fokhagyma  
1 kk.  kanál kakukkfű  
1 kk. kanál bazsalikom  
1 kk. oregáno  
1-2 dl vörösbor(ez el is maradhat, ha nincs)  

bors
kevés cukor
 
penne (nagyon jó a durum változat is)

olaj a kifőzéshez

reszelt sajt
 
A húst a zöldségekkel együtt ledarálom. A hagymát kockára vágom és világosra pirítom az olajon, hozzáteszem a darált, zöldséges húst, átforgatom amíg a hús kifehéredik. Megsózom, borsozom, ráteszem a többi fűszert is, a fokhagymát rápréselem, felengedem kevés vízzel és ha van vörösborral, fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem a sűrített paradicsomot, ekkor kerül bele a cukor, mert az minden paradicsomos ételbe kell és még só, bors. Amikor puha a hús és  a zöldség, akkor kész. A pennét  sós, olajos vízben  kifőzöm (nem kell szétfőzni, lehessen harapni, és leöblíteni sem kell), rászedem a szószt,  megszórom reszelt sajttal. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése