2015. augusztus 6., csütörtök

Csípős kukoricás csirkeszárnyak

Fiammal együtt szeretjük a főtt kukoricát és a kukoricás ételeket. Ilyen ez  a csirkeszárny is, ami csípős is és kukoricás is, kell ennél több? :-) 


Hozzávalók: 

12 db csirkeszárny
40 dkg mirelit kukorica
3 dl tejföl
1-2  erős paprika, ledarálva
2 nagy fej hagyma

bors
4 ek. zsír

párolt rizs

A csirkeszárnyakat sózom, borsozom és a zsíron, lefedve, időnként forgatva ropogósra sütöm. A kukoricát sós vízben  megfőzöm, elkeverem a tejfölben, sózom, belekeverem az összetört, vagy darált erős paprikát. A hagymákat félkarikára vágom. Egy tepsibe rakom a szárnyakat, rá a karikára  hagymát, picit sózom, hogy párolódás közben puhuljon és enyhén meglocsolom  a hús zsírjával. Erre jön a csípős, tejfölös kukorica, befedem vele Előmelegített sütőben sütöm, közepes hőfokon,  kb. 30 perc alatt kész van. Köretnek párolt rizst készítek.  


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése