2015. augusztus 28., péntek

Csoki és diótorta


Történt egyszer, hogy egy ünnepi alkalomra az imádott diótortámat akartam megsütni, amit  a fiam nagyon utál. Annyira, hogy meg sem eszi. Persze fogadkozott, hogy meg fogja enni, nyugodtan süssem meg, mert már nagyon vágytam rá, de meggondoltam magam és egy nagy diótorta helyett sütöttem egy kisebb csokitortát és egy kisebb diótortát. :-) De milyen jól is tettem, mert a diótortából csak egy falatot evett és nem kért többet. :-) 

Hozzávalók:

Csokitorta:

Piskóta: 

5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor

2 ek. kakaópor

Krém:

20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
2,5dl tej
4 dkg liszt
1 vaníliás cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma

15 dkg  málnakelvár

csokiforgács 

A hozzávalókból sütök egy kerek, kakaós  piskótát. Egyben verem fel az egész tojásokat  a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt lapjában kettévágom, megkenem a lapokat málnalekvárral, majd arra teszem a  krémet, az oldalát is körben bekenem.Tetejét csokiforgáccsal díszítem.


Krém:


A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból főzött és kihűtött pépet(puding), ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom.  


Diótorta:

Piskóta:

5 tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 mk. sütőpor

2 ek. darált dió 

Krém:

20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor 

10 dkg darált dió 
1 ek. kakaópor
2,5 dl tej
4 dkg liszt
1 vaníliás cukor
2-3 ek. rum, vagy kevés rumaroma 


A hozzávalókból sütök egy  szögletes, diós  piskótát, egy 30 X35-ös tepsiben. Egyben verem fel az egész tojásokat  a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Amikor kihűlt lapjában kettévágom és megtöltöm a diókrémmel, a tetejét fél diókkal kirakom.

Krém:


A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból főzött és kihűtött pépet(puding), amibe a darált diót is belefőzöm, ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, az egészet jól kihabosítom.  


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése