2015. augusztus 23., vasárnap

Csokis mazsolás brownie

A brownie  amerikai sütemény, az "idő pénz" szellemében született. Nagyon gyorsan össze lehet dobni, az eredmény pedig isteni finom.:-)  Ők fagyit esznek hozzá,  nálunk valamilyen lekvárral nyerőbb. Gyakran sütöm, többféle változatban is, van amikor csak mazsolát teszek bele, van amikor csokit is. 




Hozzávalók:

20 dkg vaj, vagy margarin
1 bögre víz
1 bögre cukor
5 dkg kakaópor
2 bögre liszt

1/2 cs sütőpor
2  tojás


10 dkg ét csokoládé

 5 dkg mazsola

10 dkg cukor
3 ek. kakaópor
3 dkg vaj, vagy margarin




A vajat, vagy margarint a vízzel összeforralom. Egy tálban összekeverem a cukrot a kakaóporral, ráöntöm a forró vajas, vagy margarinos vizet, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert  lisztet. Jól összekeverem és egyenként  a tojásokat is elkeverem a masszában. Beleszórok 10 dkg feldarabolt csokit  és a beáztatott mazsolát. Egy szögletes tepsit kivajazok, megszórom liszttel, beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30-35 percig sütöm. Amikor kihűlt, cukorból, kakaóporból és vajból vagy margarinból készült csokimázzal borítom be. Valamilyen  lekvár, vagy dzsem
kiváló hozzá, de fagyival is ehetjük. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése