2015. augusztus 15., szombat

Fokhagymás sertéssült kukoricával és rizzsel

A mai ebéd fiam kívánságára készült(mint általában mindegyik :-D ), fokhagymás husi, morzsolt főtt kukoricával és párolt rizzsel. Ő a sovány húsokat eszi csak meg, így ezt az ételt általában karajból vagy combból szoktam készíteni, most combból készült.




Hozzávalók: 

1 kg sertéscomb
3 ek. zsír 
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
pici köménymag
1 kk. őrölt szerecsendió
só 
bors

50 dkg morzsolt kukorica
25 dkg rizs 
majoránna


A sertéscombot felszeletem a rostjaira merőlegesen. Besózom, borsozom, hagyom állni fél órán át. Egy nagyobb lábosban felforrósítom a zsírt a hússzeletek mindkét oldalát átsütöm, hogy kérget kapjon, majd ráteszem a szeletelt hagymát és fokhagymát, együtt jól elkeverem és kicsit pirítom. Ezután felengedem kevés vízzel, beleteszem a köménymagot és a szerecsendiót, ha kell még sózom, borsozom,  de vigyázni kell, mert a hús már sós. Fedő alatt addig párolom, mindig pótolva a vizet, amíg  a hús megpuhul, sertéshúsnál bizony kell két óra. A kukoricát sós vízben megfőzöm, a rizst megpárolom. Tálaláskor teszek a  tányérra kukoricát, rá formázott rizst, amit megszórok majoránnával és a kukoricára rakom a sült húst. savanyúság, vagy saláta kell mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése