2015. augusztus 6., csütörtök

Fűszeres csirkecomb rizi-bizi toronnyal

Sok mindent próbáltam már, de szerintem a csirke egyik legjobb fűszere a majoránna. Nagyon szeretem a ropogóra sült majoránnás csirkecombokat. :-) 


Hozzávalók: 

4 csirkecomb(kettévágva)  

bors
majoránna
kevés liszt

zsír vagy olaj  sütéshez 
 
25 dkg rizs
30 dkg borsó



A csirkecombokat kettévágom, sózom, borsozom, vastagon bedörzsölöm majoránnával. Így hagyom állni fél órán át. Zsírt forrósítok, a húsdarabokat lisztbe forgatom és a zsiradékba teszem. Amikor egyik oldala színt kap, megfordítom és lefedem, a lángot tartalékra veszem, gyakran forgatva  párolom 15 percig, majd fedő nélkül ropogósra sütöm. A rizst megpárolom a szokásos módon, a borsót sós vízben megfőzöm, összekeverem. Tálalásnál  és egy  vízzel kiöblített pohárba szedem a rizi-bizit, így szépen  kijön, nem tapad bele, kis tornyokat készítek a hús mellé. Savanyúság vagy saláta esetleg valamilyen kompót is illik mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése