2015. augusztus 10., hétfő

Fűszeres rántott csirkecomb és rántott máj tartárral

Ha hétvége, akkor nálunk általában rántott hús készül, valamilyen formában. Mert Imádjuk! :-) Szoktam rántani csirke alkatrészeket, mellét, combját, szárnyát, máját. Ezeken kívül sertés karajt, sajtot és persze mindenféle zöldségeket. Most hétvégén rántott csirke volt. :-) 


Hozzávalók:

1 kg csirkecomb
1/2 kg csirkemáj
Vegeta Naturella csirkefűszer
liszt
tojás
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez

majonéz
tejföl
fehér bors
egy pici cukor
citromlé


A csirkecombokat alaposan megszórom a fűszerkeverékkel, a májat alaposan kiáztatom és szárazra törlöm. Szokásosan  lisztbe, tojásba prézlibe forgatom a húst és a májat is, azzal a különbséggel, hogy a májat duplán panírozom, vagyis, liszt tojás, ismét liszt, tojás, aztán jön a prézli, így nem fog köpködni sütés közben. Bő zsiradékban, lefedve, időnként forgatva aranybarnára sütöm. A majonézt összekeverem tejföllel, ízesítem borssal, pici cukorral és citromlével, ezzel tálalom a rántott májat. Köretnek bármilyen krumpli vagy rizs is illik mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése