2015. augusztus 25., kedd

Hagymaleves

Különféle főzőműsorok, csaták egyik kedvelt levese  a hagymaleves. Nem tudnám megmondani hányszor láttam már, hogy ezt készítik előételnek, nálunk is nagy kedvenc. :-) Ha marad húsleves zöldséggel, biztos, hogy készítek belőle, sajtos kenyérrel nagyon finom. :-) 


 

Hozzávalók: 

4-5  fej hagyma
maradék húsleves, zöldségekkel 
2 dl tejföl
2 ek. vaj, vagy margarin
bors


petrezselyemzöld



A hagymát felszeletelem  és vajon, vagy margarinon  kevés sóval megpárolom,  pici vizet is öntök alá. Amikor puha, a felét  a zöldségekkel és  a maradék húslevessel együtt leturmixolom, a másik felét csak belekeverem a levesbe, hozzáadom a tejfölt, jól összeforralom, borssal és petrezselyemzölddel ízesítem. Sajtos pirítós nagyon finom hozzá.


A képre kattintva nagyobban is látható!   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése