2015. augusztus 24., hétfő

Kapros töklepény és rántott csirkemell uborkasalátával

Fiam neten látta valahol ezt a tökből készült ételt, már mondogatja egy ideje, hogy csináljam meg. De mivel nem szereti a kaprot, ez pedig kapor nélkül elképzelhetetlen, eddig nem készült el. Tegnap megcsináltam a szokásos vasárnapi rántott husi mellé, ami most csirkemellből készült. :-) Ízlett neki, kaporral is. :-) 






Hozzávalók:

1 tök
2 tojás
pár kanál liszt 
1 ek zsemlemorzsa
só 
bors
2 cikk fokhagyma
aprított kapor
aprított petrezselyemzöld

4 szelet csirkemell

liszt 
tojás
prézli

olaj vagy zsír a sütéshez

1 nagy kígyóuborka
1 fej hagyma
1 paprika
1 kemény paradicsom 
ecet
cukor

pirospaprika 

A tököt megtisztítom, magját eltávolítom, legyalulom, besózom, így hagyom állni fél órát. Ezután kinyomkodom, egy tálba teszem, adok hozzá tojást, annyi lisztet, hogy jól összeálljon, plusz 1 ek. zsemlemorzsát. Fűszerezem borssal, préselt fokhagymával, hozzákeverem az aprított kaprot és petrezselyemzöldet is. Kanállal forró zsiradékba teszek egy adagot, kerekre formázom és mindkét oldalát megsütöm. 
A csirkemell szeleteket szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom és bő zsiradékban, lassú tűzön kisütöm. A csirkemellet sosem klopfolom, olyan vastagra vágom, ami éppen jól át tud sülni, mi vastagabban szeretjük.  Krumplipürével és uborkasalátával tálalom.

Uborkasaláta:

Az uborkát legyalulom, a hagymát és a paprikát vékonyra várom, összekeverem, besózom, hagyom  állni fél órát. Addig elkészítem a salátalevet. Egy tálba teszek cukrot, ráöntök kevés ecetet(20%-os), majd hideg vízzel felöntöm, jól elkeverem. Sózni nem kell, mert az uborka sós lesz. Szórok bele pirospaprikát, majd belekeverem a kinyomkodott zöldségeket. Ekkor egy nem túl érett paradicsomot szeletelek a tetejére. Hűtőben hagyom állni, akkor finom, ha összeérnek az ízek. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése