2015. augusztus 28., péntek

Kelkáposztaleves debreceni kolbásszal

Szeretek olyan levest készíteni, amibe kolbászt  főzök bele, mert így egyúttal megvan az előétel és a főétel is. :-) Ez  a ma készült  leves is ilyen, a debreceni kolbászt a leves után mustárral fogyasztjuk el. :-) 





Hozzávalók: 


1 kis fej kelkáposzta
4 közepes krumpli

2 pár debreceni kolbász
2 ek. zsír
2 ek. liszt
köménymag
3-4 cikk fokhagyma

bors
pirospaprika
majoránna


A kelkáposztát cikkekre vágom, a kockára vágott krumplival és a kolbászokkal felteszem főni. Sóval, borssal köménymaggal, majoránnával  ízesítem, hozzáteszem a fokhagymát is. Amikor puha a kelkáposzta, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, tűzről lehúzva keverek bele kevés pirospaprikát, majd a leveshez adom jól összeforralom. Ha kell még kicsit utóízesítem. A kolbászt a leves után mustárral fogyasztjuk el. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése