2015. augusztus 13., csütörtök

Kolbászos és sonkás-kukoricás pizza

Már régóta én sütöm itthon a pizzát is, van amikor elfelezve, fele ilyen, másik fele másmilyen. Ez is így készült, egyik fele kolbászos, a másik sonkás, kukoricás. 



Hozzávalók: 


Tészta:

25 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz

Mártás:

1/2  doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1/2 ek. liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű

bors
cukor

Feltét:

15 dkg házi, füstölt kolbász

2 db csípős kockasajt
1 dl tejföl
20 dkg kukorica
15 dkg sonka
15 dkg trappista sajt 


A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a  pizzasütőformába teszem. A felét megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a karikára vágott kolbászt, rámorzsolom a csípős sajtot és még megszórom  pizzafűszerrel. A másik felére teszem a kicsit megsózott tejfölt, erre a főtt kukoricát, a sonkát és tetejére a reszelt trappista sajtot. Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm, addig amíg az alja kicsit pirult lesz. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése