2015. augusztus 31., hétfő

Kolbászos lecsó nokedlivel

Még sosem csináltam lecsóhoz nokedlit, ma eljött a napja, hogy ezt is kipróbáljam. :-) Megérte, nagyon finom volt. :-) 





Hozzávalók:


1 kg paradicsom
1/2 kg paprika 

2 hegyes erős paprika  
1/2 kg hagyma
30 dkg füstölt kolbász (vagy füstölt virsli)
15 dkg füstölt húsos szalonna 

2 ek. zsír  

cukor
piros paprika

30 dkg liszt
1 tojás



A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a  zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika és ilyenkor teszem hozzá a kolbászt, vagy virslit, vagy van amikor mindkettőt. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik.  A lisztből, tojásból nokedli tésztát készítek, forró vízben kiszaggatom, erre szedem a kolbászos lecsót. 

A képre kattintva nagyobban is látható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése