2015. augusztus 6., csütörtök

Meggyes-csokis alagút

 Ez a meggyes-csokis alagút a banános alagút mintájára készült, banánnal nagyon bejött, gondoltam, meggyel is finom lenne. Igazam volt. :-)



Hozzávalók:


A tésztához:

6 tojás
6 ek. porcukor
2 ek.  kakaópor
4 ek.  liszt   
1/2 csomag sütőpor

Krémhez: 

12 dkg vaj, vagy margarin
3 egész tojás
3 dl tej
6 púpos ek.  porcukor
3  ek. kakaópor
3 ek.  liszt
1 csomag vaníliás cukor

 

30 dkg magozott meggy(befőtt is jó)


A hozzávalókból kakaós piskótát sütök egy 30x35-ös  tepsiben, amit egy üdítős palackra tekerve kihűtök. Úgy szoktam, hogy folpackot tekerek egy másfél literes  palackra és arra hajtom rá még melegen a tésztát, így hagyom kihűlni.  A krémhez a vaj, vagy margarin kivételével összekeverem a hozzávalókat, állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Amikor kihűlt hozzáadom a vajat, vagy margarint és jól kihabosítom. Ha kihűlt a piskóta rákenem a krém 2/3-át, megszórom lecsepegtetett, magozott meggyel, majd  visszahajtom a piskótát alagút formára. A többi krémet  a tetejére kenem. 

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése