2015. augusztus 29., szombat

Mustáros-hagymás karaj krumplipürével

Nagyon szeretjük a mustáros húsokat, szoktam tarjából és karajból is készíteni. Ez most karajból készült és krumplipüré volt  a köret. Ehhez már savanyúságot sem szoktunk enni, mert a mustár savanyú, nem igényli. :-) 


Hozzávalók:


8 szelet karaj

bors
1 fej hagyma
4 ek. mustár
3-4 ek. liszt
zsír a sütéshez

1 kg krumpli

vaj
tej


A karaj szeleteket  kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Nem kell nagyon sózni, mert  a mustár is sós lesz rajta. A hagymát nagyon apró kockára vágom és elkeverem a mustárral. Megkenem a hagymás mustárral a hússzeletek mindkét oldalát, utána lisztbe forgatom és  forró zsírban mindkét oldalát  szép barnára sütöm.  A krumplit kockára vágva megfőzöm, leszűröm, jól lecsepegtetem, összetöröm, vajjal, tejjel kikeverem. A  krumplira  rakom,  a sütés közben lehulló hagymadarabokat. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése