2015. augusztus 8., szombat

Natúr szűzérmék kolbászos lecsóval és rizzsel

Mivel már bőven lecsószezon van, készítem is amikor csak lehetősegem van rá. Nemrég volt nálunk rántott borda, amikor is az egyben  vásárolt karajon végig szép darab szűzpecsenye húzódott. Ebből lett most egy külön ebéd, kiegészítve kolbászos lecsóval és párolt rizzsel.




Hozzávalók: 

30 dkg szűzpecsenye

20 dkg füstölt kolbász
2 szelet húsos szalonna
3 nagyobb hagyma
3 lecsópaprika
2 erős paprika
5 szép érett  paradicsom 

pirospaprika
kevés cukor
bors
liszt 
zsír

20 dkg rizs 

Elkészítem a lecsót. A szalonnát kakastaréjban 1 ek.  zsíron kisütöm, majd kiveszem. Ebbe a füstölt ízű zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott kolbászt. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor is. A szűzpecsenyét érmékre vágom, ököllel kicsit megnyomkodom, sózom, borsozom,  lisztbe forgatom és pár perc alatt, forró zsírban kisütöm. A rizst a szokásos módon megpárolom. A tányéron a hús mellé teszem a rizst és a kolbászos lecsóval tálalom. 


 A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése