2015. augusztus 18., kedd

Orosz hússaláta pirítóssal

A minap fokhagymás sertéssültet készítettem és már eleve olyan mennyiséget csináltam, hogy maradjon belőle orosz hússaláta alapnak is. Tegnap elkészült, mára összeért, pirítóssal  isteni reggeli volt. :-) 




Hozzávalók: 

35 dkg sült hús
15 dkg füstölt sonka(vagy valamilyen főtt, füstölt hús)
2  alma
4 csemegeuborka
2 közepes krumpli
2 főtt tojás

bors

2 dl majonéz
1 dl tejföl
fehér bors 



A krumplit egészben megfőzöm,  a tojásokat is keményre főzöm, az almákat megpucolom, majd minden hozzávalót vékony csíkokra vágok. Egy tálba teszem a hozzávalókat, picit sózom, borsozom, jól összekeverem. A majonézt elkeverem a tejföllel, teszek hozzá kevés fehér borsot és a keverékre öntöm. Úgy jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben, addig összeérnek az ízek. Pirítós kenyérrel tálalom.


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése