2015. augusztus 4., kedd

Rakott karfiol kovászos uborkával

Tegnap csináltam egy tepsi rakott karfiolt, végre ehetem a már elkészült  kovászos uborkát, ehhez is nagyon szeretem. :-) 







 Hozzávalók:


1/2 kg sertéscomb 

1 nagy fej karfiol
15 dkg rizs 

2  fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 ek. pirospaprika
2 ek. zsír
só 

bors
1/2 l tejföl

A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzőm. A rizst kevés sóval  megpárolom, a húst apró kockákra vágom és a szokásos módon pörköltet készítek belőle, 1 paradicsom és 1 paprika hozzáadásával.  Egy tepsibe, először karfiolt rakok, amit apróbb darabokra szedek,  sózom, erre jön a rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét karfiol, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére karfiolt rakok, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a még benne lévő  szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a karfiol tetejére. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm. Kovászos uborkát adok mellé.



A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése