2015. augusztus 25., kedd

Rakott zöldbab

Szeretjük a rakott zöldségeket, szoktam készíteni rakott kelt, karfiolt, káposztát és zöldbabot is. A téli időszakban mindig mélyhűtött zöldbabot veszek és én főzöm meg,  sokkal finomabb, mint a már megfőzött üveges, vagy konzerv. 


Hozzávalók: 

1/2 kg sertéscomb
15 dkg rizs
70 dkg zöldbab(lehet mélyhűtött is)
2  fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
2 ek. zsír

bors

4 dl tejföl

 A zöldbabot sós vízben megfőzőm. A rizst kevés sóval  megpárolom, a húst apró kockákra vágom és a szokásos módon pörköltet készítek belőle. Egy tepsibe, vagy jénai tálba először zöldbabot  rakok, sózom, erre jön a rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét zöldbab, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére zöldbabot teszek, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a még benne lévő  szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a zöldbab tetejére. Közepes hőmérsékleten  sütöm. Aki szereti tálalásnál tehet rá még tejfölt, de savanyúság is illik mellé. 


A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése