2015. augusztus 21., péntek

Rántott sertésborda hagymás tört krumplival

A hagymás tört krumplit sokan nem ismerik, pedig a rántott sertésborda talán legjobb körete. Én legtöbbször azt készítek hozzá, mindhárom fiam imádja. :-) Meg persze én is. :-)


 Hozzávalók:

1 kg csont nélküli karaj

liszt
tojás
prézli

2 kg krumpli
3 fej hagyma

 zsír

A karajszeleteket kiklopfolom, besózom. A szokásos módon lisztbe, tojásba és morzsába forgatom, majd nagyon forró, de nem túl bő zsírban sütöm. Ez a karajnál  fontos, mert így lesz puha, omlós a hús. A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűrőm,  összetöröm. A hagymát 2 ek. zsíron szép barnára megpirítom  és a zsírral együtt a tört krumplihoz keverem. Salátát, savanyúságot természetesen tálalok mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése