2015. augusztus 18., kedd

Sárgabarack-lekváros rácsos linzer

Most, hogy elmúlt a kánikula, már süthetünk valami finomat. A rácsos linzer elsők közt volt, amit megtanultam sütni, nagyon egyszerű, gyors és finom sütemény.   Mindenféle  lekvárral jó, sőt, túró és mák töltelékkel is nagyon finom. :-) 



Hozzávalók:


40 dkg liszt
1cs. sütőpor 

15 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor

1 tojás
1 dl  tejföl
1 cs.vaníliás cukor


 45 dkg baracklekvár

 A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a tojást, a tejfölt  és összegyúrom. Fél órára hűtőbe teszem.  Egy 30X35-ös tepsit kizsírozok, megszóróm liszttel. A tésztát elosztom 3/4-ed, 1/4-ed arányban, a nagyobb részt kinyújtom és a tepsibe terítem, egyenletesen elterítem rajta a lekvárt. A maradék tésztából lisztezett deszkán rudakat sodrok, és  keresztben egymásra, a lekvárra rakom. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütöm, amíg körben a széle kezd barnulni, akkor már jó.  Meg lehet szórni porcukorral.



A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése