2015. augusztus 5., szerda

Tojásban sült csirkemáj


Ez a különleges  étel nagyon gyorsan elkészíthető, fél óra kész, lehet tálalni. Nem szoktam hozzá köretet készíteni, puha kenyérrel és savanyúsággal esszük.



Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj
6 tojás
zsír vagy olaj a sütéshez

bors

A csirkemájat alapos mosás és áztatás után megtisztítom a hártyáitól, kettévágom, szárazra törlöm. A tojásokat egy tálba ütöm, megsózom, felverem, majd beleforgatom a csirkemájakat. Egy nagyobb teflon serpenyőben zsírt, vagy olajat forrósítok és beöntöm egyszerre a tojásos májat és sütni kezdem, lefedem. Amikor egyik oldala megsült, megfordítom és a másik oldalát is megsütöm. Amíg a tojás megsül, addig megsülnek a májak is benne, isteni finom, puha lesz. A tányéron megszórom borssal és még sózom kicsit. Puha kenyérrel és savanyúsággal tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése