Van úgy, hogy töltött csirkecombot ennénk, de nincs otthon csak felső csirkecomb. Azt is meg lehet tölteni, nem csak egészet. Ha ügyesen a bőre alá töltünk, még csak megtűzni sem kell, nem jön ki a töltelék.
Hozzávalók:
8 db felső csirkecomb
2 csirkemáj
4 zsömle
2 tojás
kevés zsír
1 fej hagyma
petrezselyemzöld
bors
majoránna
só
3-4 ek. zsír a sütéshez
Elkészítem
a tölteléket. A csirkemájat elkaparom, a hagymát apróra vágva
megpirítom kevés zsíron, ráteszem a májat, átforgatom. Hozzáteszem az
áztatott, kinyomkodott zsömléket, a tojásokat, fűszerezem sóval,
borssal, majoránnával és az aprított petrezselyemzölddel, majd az
egészet jól összekeverem.Ha túl hígnak találom, teszek hozzá 1-2 kanál
zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom és a bőre alá betöltöm a májas
tölteléket. Nem kell összetűzni, szépen megmarad a töltelék a bőr alatt
sülés közben, a tojások összetartják. Egy tepsibe teszek 3-4 kanál
zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan
locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre. Krumplipüré vagy petrezselymes krumpli illik hozzá és persze saláta, vagy savanyúság is kell mellé.
A képre kattintva nagyobban is látható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése