2015. augusztus 7., péntek

Töltött felső csirkecomb

Van úgy, hogy töltött csirkecombot ennénk, de nincs otthon csak felső csirkecomb. Azt  is meg lehet tölteni, nem csak egészet. Ha ügyesen a bőre alá töltünk, még csak megtűzni sem kell, nem jön ki a töltelék. 



Hozzávalók:

8 db felső csirkecomb
2 csirkemáj
4 zsömle
2 tojás
kevés zsír
1 fej hagyma
petrezselyemzöld
bors

majoránna
 só
3-4 ek.  zsír  a sütéshez


Elkészítem a tölteléket. A csirkemájat elkaparom, a hagymát apróra vágva megpirítom kevés zsíron, ráteszem a májat, átforgatom. Hozzáteszem az áztatott, kinyomkodott zsömléket, a tojásokat, fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és az aprított  petrezselyemzölddel, majd az egészet jól összekeverem.Ha túl hígnak találom, teszek hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom és a bőre alá betöltöm a májas tölteléket. Nem kell összetűzni, szépen megmarad a töltelék a bőr alatt sülés közben, a tojások összetartják. Egy tepsibe teszek 3-4 kanál zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre. Krumplipüré vagy petrezselymes krumpli illik hozzá és persze saláta, vagy savanyúság is kell mellé.


A képre kattintva nagyobban is látható!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése