2015. szeptember 13., vasárnap

Cordon blue és rántott karfiol zelleres-almás krumplipürével

Vasárnap lévén ma is bundázott  husi készült, mégpedig Cordon blue, karajból, amihez zelleres-almás krumplipürét készítettem.  Természetesen a fiam jobban szereti a hagyományos krumplipürét, de azért ízlett neki. :-) 








Hozzávalók:

4 vastag szelet karaj
4 szelet sonka
4 szelet sajt
liszt
tojás
prézli
zsír a sütéshez

1 kisebb fej  karfiol

1 kg krumpli
1 kisebb zeller
1 nagy alma

bors
őrölt szerecsendió 
őrölt gyömbér 

A karajszeleteket vékonyra klopfolom, megsózom. Ráterítem a sonkaszeletet, majd arra a sajtot, két oldalát behajtom és feltekerem, mint egy töltött káposztát. Alul fogpiszkálóval megtűzöm. Lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, lassú tűzön, fedő alatt, többször forgatva szép pirosra sütöm. Találáskor kettévágom.  A karfiolt sós vízben kicsit előfőzöm, majd tojásból, lisztből, tejből készítek egy masszát, ebbe forgatom, lecsepegtetem, aztán  prézlibe hempergetem. Bő zsírban sütöm. A krumplit és a zellert megpucolom, kockára vágom, sós vízben együtt teszem fel főni. Az almát  később teszem hozzájuk, mert az hamarabb megfő. Amikor minden puha, leszűröm, összetöröm, vajjal, tejjel kikeverem, majd ízesítem kevés borssal, őrölt gyömbérrel és szerecsendióval. Nagyon finom körete a Cordon blue-nek. 


A képre kattintva  nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése