2015. szeptember 14., hétfő

Csirkeaprólék pörkölt nokedlivel

Nem tudom, ki hogy van vele, de én a csirkepörköltet szeretem csontos húsból is készíteni,  a szárny, far-hát nagyon finom a comb mellett. :-) Úgy szoktam, hogy fiamnak teszek bele combot, magamnak pedig csontos részeket is. :-) Imádom! :-) 



Hozzávalók:

1 csirkecomb, kettévágva
4 csirkeszárny
2 far-hát 

2  közepes fej hagyma
1 paradicsom

1 paprika 
2 ek. sertésszír

2  ek. pirospaprika

bors

Nokedlihez:

30 dkg liszt
1 egész tojás
só 

víz


A zsírt jól felforrósítom, hozzáteszem a kockára vágott hagymát és világosra pirítom. Amikor   világosbarna tartalékra veszem a lángot, rászórtam a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és  rögtön öntök rá kb. fél dl vizet, így nem ég meg a paprika, a hagyma pedig kicsit megduzzad. Erre rakom a csirkedarabokat, jól elkeverem, hogy mindenhol befedje a hagymás, paprikás zsiradék, átpirítom, vagyis "megpörkölöm" .  Öntök alá kevés vizet és ekkor teszem hozzá a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát.  Sóval és kevés borssal fűszerezem, erős paprikát teszek még bele, mert csípősen szeretjük. Mindig kevés vizet hozzáöntve, fedő alatt puhára párolom a húst. 

Nokedli:


A lisztet egy tálba öntöm, megsózom. Hozzáütöm a tojást,  langyos vizet öntök hozzá. Egy fakanállal összekeverem. Forró vízbe szaggatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor már jó. Leöblítem hideg vízzel. Ezután szedek rá a pörkölt szaftjából és úgy melegítem meg, tálaláskor teszem rá a húsdarabokat. Természetesen mindig valamilyen saláta  kell hozzá, vagy savanyúság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése