2015. szeptember 6., vasárnap

Fahéjas pulykamell meggyszósszal

A főétel a zúzaleves után fahéjas pulykamell volt, meggyszósszal és főtt krumplival. Most először tudtam rávenni a a fiamat, hogy  húshoz gyümölcsmártást egyen. :-) Ízlett neki! :-) 




Hozzávalók:

1/2 kg pulykamell
25 dkg bacon

bors
fahéj
zsír vagy olaj a sütéshez

50 dkg meggy(vagy 1 üveg meggybefőtt)
15 dkg cukor(befőttnél kevesebb cukor is elég)
2 dl tejföl
1 ek.  liszt
1 kis db. fahéj
10 szem szegfűszeg

1 kg krumpli


A húst 10 cm hosszú darabokra vágom, sózom, borsozom, enyhén megszórom fahéjjal, majd egyenként betekerem baconbe. Forró zsírban sütöm, mindig forgatva, amíg szép piros lesz. A meggyet megfőzöm a cukorral(befőttnél már nem kell főzni), hozzáadom szegfűszeget, fahéjat, összeforralom. A tejfölt simára keverem a liszttel, felhígítom a meggylével, visszaöntöm, összeforralom. Kockára vágott, sós vízben főtt krumplival tálalom. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése