2015. szeptember 14., hétfő

Finom puha sajtos pogácsa hajtogatás nélkül

Mint írtam is már sós süteményt ritkán sütök, olyankor általában valamilyen pogácsát szoktam készíteni. Amit nagyon szeretünk a tepertős és a sajtos. Tepertős pogácsám már van a blogon, most megmutatom, hogy szoktam a sajtosat sütni. :-) 


 50 dkg liszt
 25 dkg margarin
 1 dl olaj 
1 dl tej az élesztő futtatáshoz 
4 dkg élesztő
2 tk. cukor
3 tk. só
1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez
15 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére


A cukros, langyos tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet egy tálba szórom, hozzákeverem a kicsit megolvasztott margarint, az olajat, a tojássárgákat, a sót, az élesztőt és végül a reszelt sajtot. Az egészet jól összegyúrom, hűtőben pihentetem fél órát. Ezután újra átgyúrom, kb. 3 cm-re kinyújtom, pogácsákat szaggatok belőle. Tetejét megkenem tojássárgával, megszórom reszelt sajttal és előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 25-30 percig sütöm.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése