2015. szeptember 20., vasárnap

Főtt marhahús vadas mártással és zsemlegombóccal

A tegnapi marhahúslevesbe főtt hús felét tegnap megettük paradicsomszósszal és a benne főtt krumplival, a másik feléhez ma csináltam vadas mártást és zsemlegombócot. :-) 






Hozzávalók:

Levesben főtt marhahús és vegyes zöldség

3 babérlevél
1 kk. mustár

bors
2 dl tejföl
kevés leves

2 zsömle
2 tojás
10 dkg liszt
víz
1 kis fej hagyma
1ek zsír
1/2 cs petrezselyemzöld 

bors

A levesben főtt zöldségeket leturmixolom egy kevés levessel. Egy lábosba teszem, adok hozzá mustárt, hozzáteszem a babérleveleket, sózom, borsozom és együtt főzöm 5 percig. Ezután simára keverem a tejfölt, beleöntöm  és jól összeforralom. 

A zsemlegombóchoz a zsömléket kockára vágom, sütőben aranybarnára pirítom. A hagymát kockára vágva a zsíron megpirítom, hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet, majd a zsömléhez keverem. A lisztből, tojásból és vízből tésztát  keverek, összekeverem a hagymás, petrezselymes zsömlekockákkal, sózom, borsozom és jól elkeverem. Vizes kézzel gombócokat formálok, bő sós vízben kifőzöm. A mártást a húsra szedem, a gombócokat mellé teszem és együtt tálalom. 



A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése