4 kacsacomb
3-4 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só
bors
1 fej lilakáposzta
1 fej lilahagyma
só
cukor
bors
köménymag
kevés ecet
1 ek. zsír
A kacsacombokat megmosom, sózom, borsozom, hagyom állni fél óráig. Ekkor bőrös felükkel lefelé beteszem a tepsibe, mellé teszem a darabolt hagymákat és a fokhagymát is. Ráöntök kb 4 dl vizet és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe teszem. Zsír nem kell alá, mert majd kisül annyi, ami elég lesz. Kb. másfél órán át párolom, majd a végén leveszem az alufóliát és még 20 percig anélkül is sütöm, hogy ropogós legyen. A lilakáposztát legyalulom, besózom, hagyom állni. A lilahagymát kockára vágom és a zsíron megfonnyasztom, ráteszem a kinyomkodott káposztát, teszek rá cukrot, borsot, köménymagot és kevés ecetet. Fedő alatt puhára párolom. Köretnek krumplipürét készítek, amire rakok a kacsával párolódott hagymából is és a párolt lilakáposzával tálalom.
A képre kattintva nagyobban is látható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése