2015. szeptember 10., csütörtök

Kacsacomb párolt lilakáposztával

A Flódnival már megidéztem az ünnepi hangulatot, most ezt folytatom a sült kacsacombbal, amit Karácsonyra készítettem, természetesen a párolt lilakáposzta sem hiányoztatott mellőle. :-) 




Hozzávalók:

4 kacsacomb
3-4 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
só 
bors

1 fej lilakáposzta
1 fej lilahagyma
só 
cukor 
bors
köménymag
kevés ecet
1 ek. zsír

A kacsacombokat megmosom, sózom, borsozom, hagyom állni fél óráig. Ekkor bőrös felükkel lefelé beteszem a tepsibe, mellé teszem a darabolt hagymákat és a fokhagymát is.  Ráöntök kb 4 dl vizet és alufóliával lefedve előmelegített sütőbe teszem. Zsír nem kell alá, mert majd kisül annyi, ami elég lesz. Kb. másfél órán át párolom, majd a végén leveszem az alufóliát és még 20 percig anélkül is sütöm, hogy ropogós legyen. A lilakáposztát legyalulom, besózom, hagyom állni. A lilahagymát kockára vágom és a zsíron megfonnyasztom, ráteszem a kinyomkodott káposztát, teszek rá cukrot, borsot, köménymagot és kevés ecetet. Fedő alatt puhára párolom. Köretnek krumplipürét készítek, amire rakok a kacsával párolódott hagymából is és a párolt lilakáposzával tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése