2015. szeptember 15., kedd

Kakaós tejberizs

A tejberizs is egy gyorsan elkészíthető desszert, vagy egy gazdag leves után második fogás. Nálunk mindenki nagyon szereti, kakaós cukorral megszórva nagyon finom tud lenni. Én jobban szeretem a kakaóport kristálycukorral összekeverni és úgy rászórni, mert a porcukor gyorsan elolvad a meleg tejberizsen és nagyon folyós lesz tőle. 




Hozzávalók:

30 dkg rizs
1 l tej
5 dkg mazsola
1 fél citrom reszelt héja
5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor

kakaós cukor  a szóráshoz

A rizst alaposan megmosom és annyi vízben, hogy ellepje felteszem főni. Amikor magába szívta, hozzáöntöm a tej 1/3-át, beleteszem a megmosott mazsolát, cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is. Amikor ezt a tejet is magába szívta, jön a másik harmad, majd végül a maradék. Utoljára lefedem és így  hagyom állni fél órát. Kakaós cukorral megszórva tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése