2015. szeptember 5., szombat

Kolbászos lecsóval rakott tarja szeletek

Jelentem, még mindig nem unjuk a lecsót! :-) Tegnap készítettem egy nagy adagot kolbásszal, aztán  sült tarjával, kicsit előfőzött krumplival raktam tepsibe, bacon került alá és a tetejére. 









Hozzávalók:

8 szelet tarja 
8 szelet bacon
bors
kevés zsír a sütéshez

1 kg krumpli 

Lecsóhoz:
 

1/2 kg lecsó paprika
 3 erős paprika
1/2  kg  hagyma
1 kg paradicsom
30 dkg füstölt kolbász
pirospaprika
cukor

2 ek. zsír 

A krumplit felkarikázom és sós vízben nem túl puhára főzöm, leszűröm. A tarjaszeleteket  kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A lecsóhoz a zsírt felmelegítem, beleteszem a szeletelt hagymát, picit megsózom, párolom. Hozzáteszem a karikára vágott kolbászt, azzal is sütöm kicsit, majd jönnek a szeletelt paprikák. Ekkor ismét sózom, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadom a feldarabolt paradicsomot. Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzöm. Egy tepsibe teszem a bacon felét, apróra vágva,  ráhalmozom a krumpli felét, megsózom, meglocsolom a hús zsírjával.  Rárakom a kolbászos lecsó felét, erre rakom a hússzeleteket, majd a lecsó másik felét.  Befedem a maradék krumplival, meglocsolom kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakom a többi szelet bacont. Közepes hőmérsékleten sütöm legalább egy órán át, hogy a tarjaszeletek jól megpuhuljanak a krumpli és a bacon pedig ropogósra süljön a tetején. 



A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése