2015. szeptember 22., kedd

Krumplilaska mangalicazsírral megkenve

Minap megláttam egy receptes csoportban egy ételt, amit már nagyon régen készítettem, mert mint már sokszor leírtam, fiam sajnos ezt sem eszi meg. Ez  a krumplilaska. :-)  Van, aki lángosnak hívja, de én már  laskának  szoktam meg. Nagymamám régen nagyon gyakran, szinte minden héten csinált, főleg bableves után, imádtam, most is nagyon szeretem. :-) Régen sparhelten sütötték, én száraz teflon lábasban. 








Hozzávalók:

1 kg krumpli

liszt(kb. 15 dkg)
zsír a kenéshez 


A krumplit  megfőzöm, forrón összetöröm és teljesen kihűtöm. Ez nagyon fontos, nem szabad még langyosnak sem lennie, mert akkor sok lisztet vesz fel, ráadásul nyúlós lesz a tészta.  Teszek hozzá sót, szórok rá lisztet, de nem túl sokat. Ennél az ételnél nem lehet liszt  mennyiséget írni, mert érzésre kell adagolni, csak annyi liszt kell, amennyi a  krumplit összefogja. Összegyúrom, majd egy hengert sodrok belőle, amelyet darabokra vágok. Lisztezett deszkán kerekre kinyújtom, jó vékonynak kell lennie, majd száraz teflon lábasban sütöm mindkét oldalát. Amikor kisült, nem kenem meg egyenként, hanem ahogy sül egymásra rakom a laskákat, mert a gőztől jól  megpuhulnak. Amikor mind kisült, akkor forrósítok zsírt és ecsettel megkenem a laskák mindkét oldalát. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése