2015. szeptember 25., péntek

Magyaros krumplileves füstölt oldalassal és kolbásszal

Ma füstölt húsos leves készült, mégpedig krumplileves füstölt  oldalassal és egy kis kolbász is került  bele. Túrós tésztát készítettem hozzá, amin szintén füstölt dolog, szalonna volt, így csak óvatosan falatoztam  belőle. :-) 



Hozzávalók:

1 kg krumpli  
40 dkg füstölt oldalas
15 dkg füstölt kolbász
3 babérlevél
4 nagy  gerezd fokhagyma

bors
2 dl tejföl
2 ek liszt
kevés ecet 

pici cukor


A füstölt oldalast feldarabolom és felteszem főni, hozzáteszem a fokhagymát is.  Amikor már majdnem puha, belerakom a kolbászt, mert az hamarabb megfő. Ezután jön bele a kockára vágott krumpli, a babérlevel, ekkor  sózom, borsozom. Amikor megfőtt a  krumpli is,  behabarom a tejföl és a liszt keverékével, teszek bele pici cukrot is és jól összeforralom.  A tűzről levéve kevés ecettel ízesítem. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése