2015. szeptember 19., szombat

Marhahúsleves eperlevéllel

Egy időben a vasárnapot  a húsleves jelentette, na és persze a rántott hús. :-) Nem is tudtam elképzelni vasárnapot húsleves nélkül. :-) Ez mára már változott, nem ragaszkodom a hétvégi húsleveshez, de a rántott húshoz általában  igen. :-) Most hétvégére marhúslevest főztem, fiam megette a velőt is pirítóssal. :-) 







Hozzávalók:

1 kg csontos marhalábszár
2 nagy sárgarépa
4 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
1 karalábé
1 cikk kelkáposzta
1 krumpli
1 paprika
1 paradicsom
1 hagyma
2-3 cikk fokhagyma
zeller és petrezselyemzöld

szemes bors
ételízesítő
gyömbér
szerecsendió 

20 dkg Soós eperlevél tészta

A húst alapos mosás után hideg vízben, nagy lángra  felteszem főni, amikor feljön a hab, lehabozom. Belerakom a zöldségeket, mindent  egyben, nem darabolom fel, mert a marhahús sokáig fő. Fél óra múlva beleteszem a fűszereket, addig szedegetem róla a még feljövő habot, azután gyöngyözve főzöm, kb 4-4,5 órán át. Amikor kész hagyom leszállni, majd a szép tiszta levest a kifőtt tésztára szedem. A leves után másodikként esszük a főtt húst, különféle mártásokat lehet hozzá készíteni. A csontban lévő velőt pirítós kenyérrel esszük meg.


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése